Kurs kelnerski
Program:
1. Systemy obsługi w zakładach gastronomicznych.
2. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi klientów.
3. Poziom i kultura obsługi konsumenta w zakładach gastronomicznych.
4. Technika noszenia naczyń i tac.
5. Ogólne zasady serwowania dań w zakładach gastronomicznych (serwis a"la carte).
6. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy podawaniu przekąsek.
7. Technika podawania zup. Zasady serwowania dań zasadniczych.
8. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy podawaniu śniadań.
9. Technika podawania napojów bezalkoholowych: gorących i zimnych.
10. Technika podawania napojów alkoholowych.
11. Organizacja przyjęć.
12. Systemy rozliczeń kelnerskich.
Cele:
Celem szkolenia jest uzyskanie kwalifikacji zawodowych kelnera. Doskonalenie wiedzy i umiejętności wykonywania czynności w zakresie organizacji i techniki obsługi konsumenta; kompleksowej obsługi imprez, przyjęć, bankietów, itp.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o szkolenie.
Egzamin/zaliczenie:
- egzamin z teorii zawodowej,
- egzamin umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- liczba godzin: 40,
- tryb weekendowy,
- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku
Koszt: 670 zł