Kurs Barista Brewing

Kurs Barista Brewing

Program: 

  • Botanika kawowca (charakterystyka rośliny kawowca i  jej odmian,   wpływ klimatu, wpływ wysokości upraw oraz gleby na jakość kawy - Gatunki kawowca – charakterystyka, pochodzenie: Arabica, Robusta, Liberica, Eugenioides  
  • Metody zbiorów i wpływ na jakość ziaren  (Selective Picking, Strip Picking, Automatic )
  • Metody obróbki owoców kawowca:  (washed, dry, honey, anaerobic )
  • Stopnie wypalenia kawy – wpływ na smak   (palenie jasne – Cinnamon, palenie średnie – City, palenie średnio Ciemne – Full City, palenie ciemne – Italian)   
  • Paczkowanie kawy – metody pakowania ziaren

Cele: 

  • uzyskanie podstawowej wiedzy z zakresu charakterystyki rośliny kawowca i  jej odmian 
  • poznanie metody zbiorów i wpływ na jakość ziaren  
  • zapoznanie się z metodami obróbki owoców kawowca  
  • przygotowanie do pracy na stanowisku Baristy 

Świadectwo kwalifikacyjne: 

Zaświadczenie uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki 


Formalności i zgłoszenie: 

- zgłoszenia online poprzez formularz Centrum Szkoleń i Certyfikacji  

- podpisanie umowy o szkolenie 


Termin i miejsce: 

- liczba godzin: 7,5h 

- tryb weekendowy 

- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku 

Aktualności

KONTAKT

Kolegium Nauk Stosowanych
Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy
ul. 11 Listopada 24
19-300 Ełk
tel. (87)621-76-11
e-mail: wgt@byd.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze informacje

PARTNERZY WSPÓLNIE TWORZYMY JAKOŚĆ

  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • LOGON SA
  • Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding
  • BZWBK
  • Mobica
  • PIT
  • Sunrise System
  • Pracuj.pl
  • Rewital
  • Park Naukowo - Technologiczny w Ełku
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki