Kurs barmański

Kurs barmański

Program: 

  • historia sztuki barmańskiej na świecie  
  • prekursorzy Barmanów  
  • sylwetka barmana  
  • „mis en place” barmana  
  • higiena miejsca pracy  
  • akcesoria barmańskie – zastosowanie i  nazewnictwo - towarowanie baru  
  • zasada FIFO  
  • ergonomia pracy  
  • techniki sprzedażowe  
  • historia alkoholi  
  • metody produkcji alkoholi  
  • kategoryzacja alkoholi  
  • mixologia  
  • propedeutyka mixologii  
  • miary barowe  
  • nazewnictwo szkła  
  • ergonomia pracy  
  • techniki mieszania koktajli  
  • kolejność przyrządzania koktajli  
  • klasyczne koktajle   
  • rainbow shot  
  • long drink  
  • garnish koktajli  
  • working flair   
  • free pouring  
  • speed working 

Cele: 

  • uzyskanie podstawowej wiedzy z zakresu charakterystyki sylwetki barmana 
  • poznanie historia sztuki barmańskiej na świecie 
  • akcesoria barmańskie – zastosowanie i  nazewnictwo - towarowanie baru  
  • zapoznanie się z mixologią, miarami barowymi, nazewnictwem szkła, ergonomią pracy, technikami mieszania koktajli oraz kolejnością przyrządzania koktajli  

Świadectwo kwalifikacyjne: 

Zaświadczenie uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki 


Formalności i zgłoszenie: 

- zgłoszenia online poprzez formularz Centrum Szkoleń i Certyfikacji  

- podpisanie umowy o szkolenie 


Termin i miejsce: 

- liczba godzin: 15h 

- tryb weekendowy 

- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku 

Aktualności

KONTAKT

Kolegium Nauk Stosowanych
Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy
ul. 11 Listopada 24
19-300 Ełk
tel. (87)621-76-11
e-mail: wgt@byd.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze informacje

PARTNERZY WSPÓLNIE TWORZYMY JAKOŚĆ

  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • LOGON SA
  • Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding
  • BZWBK
  • Mobica
  • PIT
  • Sunrise System
  • Pracuj.pl
  • Rewital
  • Park Naukowo - Technologiczny w Ełku
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki