Kurs barmański
Program:
- historia sztuki barmańskiej na świecie
- prekursorzy Barmanów
- sylwetka barmana
- „mis en place” barmana
- higiena miejsca pracy
- akcesoria barmańskie – zastosowanie i nazewnictwo - towarowanie baru
- zasada FIFO
- ergonomia pracy
- techniki sprzedażowe
- historia alkoholi
- metody produkcji alkoholi
- kategoryzacja alkoholi
- mixologia
- propedeutyka mixologii
- miary barowe
- nazewnictwo szkła
- ergonomia pracy
- techniki mieszania koktajli
- kolejność przyrządzania koktajli
- klasyczne koktajle
- rainbow shot
- long drink
- garnish koktajli
- working flair
- free pouring
- speed working
Cele:
- uzyskanie podstawowej wiedzy z zakresu charakterystyki sylwetki barmana
- poznanie historia sztuki barmańskiej na świecie
- akcesoria barmańskie – zastosowanie i nazewnictwo - towarowanie baru
- zapoznanie się z mixologią, miarami barowymi, nazewnictwem szkła, ergonomią pracy, technikami mieszania koktajli oraz kolejnością przyrządzania koktajli
Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia online poprzez formularz Centrum Szkoleń i Certyfikacji
- podpisanie umowy o szkolenie
Termin i miejsce:
- liczba godzin: 15h
- tryb weekendowy
- miejsce: Kolegium Nauk Stosowanych WSG w Ełku
Aktualności