Konkurs "Gotuj z pasją"

Konkurs "Gotuj z pasją"

05cze2016

Dnia 19 maja 2016 r. w Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Gotuj z pasją” III edycja: Smak tradycji we współczesnej kuchni- wieprzowina w towarzystwie kaszy objęty patronatem honorowym Dziekana Wydziału Gospodarki Turystycznej w Ełku.  

W trakcie trwania konkursu odbył się wykład na temat „Wieprzowina i kasza- Tak czy nie?” prowadzony przez doc. dr inż. Elżbietę Brandt- Dziekan Wydziału Gospodarki Turystycznej w Ełku.

Konkurs kulinarny oceniany był przez profesjonalne jury:

Marcin Budynek z Akademii Kulinarnej,
Elżbieta Brandt- Dziekan Wydziału  Gospodarki Turystycznej w Ełku WSG w Bydgoszczy,
Ewa Bielska- właściciel restauracji Stara Piekarnia,
Cezary Antczak- przedstawiciel Agencji Rynku Rolnego.

Wyniki konkursu

I miejsce - „Krztynka wieprzowa na sałatce z kaszy pęczak z musem z sera korycińskiego i chipsami gryczanymi”.

II miejsce - „Zawijańce warmińskie faszerowane boczkiem i kurkami, podane na kaszy w towarzystwie bobu, kurek i buraka, otulone szynka dylewską”.

III miejsce - „Karkówkę marynowaną w piwie regionalnym, z kaszą i borowikami”.

Na laureatów czekały atrakcyjne nagrody, ufundowane między innymi przez Wydział Gospodarki Turystycznej w Ełku.

 

Aktualności

KONTAKT

Kolegium Nauk Stosowanych
Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy
ul. 11 Listopada 24
19-300 Ełk
tel. (87)621-76-11
e-mail: wgt@byd.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze informacje

PARTNERZY WSPÓLNIE TWORZYMY JAKOŚĆ

  • Polskie Towarzystwo Ekonomiczne
  • LOGON SA
  • Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA Holding
  • BZWBK
  • Mobica
  • PIT
  • Sunrise System
  • Pracuj.pl
  • Rewital
  • Park Naukowo - Technologiczny w Ełku
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki